Oferowane produkty firmy IREKS posiadają certyfikaty jakości ISO 9001 oraz IFS, są produkowane w systemie HACCP. Wszystkie produkty wytwarzane są z surowców naturalnych, niemodyfikowanych genetycznie. Okres trwałości produktów wynosi od 6 do 15 miesięcy.
Dodatek do pieczywa pszennego, zastosowanie od 0,7 do 1,5% w stosunku do użytej maki. Skład FORMATU dostosowany jest zarówno do klasycznej jak i nowoczesnej metody prowadzenia ciasta w takich wyrobach jak: kajzerki, bagietki, bułki, itp. Nadaje właściwy smak, aromat, duży rozrost, przedłuża świeżość.
Produkt specjalnie przygotowany do produkcji pieczywa pszennego półpieczonego.
Do wszystkich rodzajów pieczywa, zalecany szczególnie do pieczywa pszennego. Ułatwia obróbkę ciasta w procesie technologicznym, zapewnia lepszy rozrost ciasta, nadaje doskonały smak i zapach.
Do pieczywa pszenno - żytniego, może być stosowany do pieczywa pszennego. Gwarantuje efekt suchego ciasta, dobra stabilność, doskonały miękisz, tradycyjny smak.
Środek do polepszenia wszystkich rodzajów pieczywa - poprawia jakość mąki. Nadaje lepszą objętość, stabilność i przedłuża świeżość.
Wysuszony naturalny rozczyn pszeniczny do wyrobu drobnego pieczywa, chleba pszennego i mieszanego oraz wyrobów drożdżowych.
Wysokiej jakości naturalny suchy zakwas do wszystkich rodzajów pieczywa. Nadaje tradycyjny smak i aromat; służy do regulacji ilości kwasu mlekowego w pieczywie z mieszanek maki żytniej.
Naturalnie wytworzony płynny zakwas do produkcji wszystkich rodzajów chleba w bezpośrednim i kombinowanym prowadzeniu. Powoduje zahamowanie rozwoju pleśni i bakterii lasecznika.
Gotowy zakwas do produkcji pieczywa żytniego i mieszanego; poprawia kwasowość ciasta, elastyczność i przedłuża okres świeżości chleba.
Ciemny ekstrakt słodu poprawiający smak i przyciemniający pieczywo. Do wszystkich rodzajów mąk.
Naturalnie przyciemniony ekstrakt słodu w postaci sproszkowanej do wszystkich ciemnych chlebów żytnich, mieszanych i ziarnistych. Poprawia smak, zapach oraz przedłuża świeżość pieczywa.
Ekstrakt słodu z jęczmienia w produkcie gotowym. Do wszystkich gatunków pieczywa, w szczególności drobnego pieczywa pszennego. Niepowtarzalny smak i aromat naturalnego słodu.