Kama-Ireks - dodatki piekarnicze

Produkty

Oferowane produkty firmy IREKS posiadają certyfikaty jakości ISO 9001 oraz IFS, są produkowane w systemie HACCP. Wszystkie produkty wytwarzane są z surowców naturalnych, niemodyfikowanych genetycznie. Okres trwałości produktów wynosi od 6 do 15 miesięcy.


Środki do pieczywa pszennego, pszennożytniego, żytniego

FORMAT

Dodatek do pieczywa pszennego, zastosowanie od 0,7 do 1,5% w stosunku do użytej maki. Skład FORMATU dostosowany jest zarówno do klasycznej jak i nowoczesnej metody prowadzenia ciasta w takich wyrobach jak: kajzerki, bagietki, bułki, itp. Nadaje właściwy smak, aromat, duży rozrost, przedłuża świeżość.

Opakowanie:
worki 25 kg

H-BACK

Produkt specjalnie przygotowany do produkcji pieczywa pszennego półpieczonego.

Dawkowanie:
2–4%
Opakowanie:
worki 25 kg

OPTIPAN PLUS

Do wszystkich rodzajów pieczywa, zalecany szczególnie do pieczywa pszennego. Ułatwia obróbkę ciasta w procesie technologicznym, zapewnia lepszy rozrost ciasta, nadaje doskonały smak i zapach.

Dawkowanie:
pieczywo pszenne 0,3–0,5%
pieczywo mieszane 0,15–0,2%

Opakowanie:
worki 25 kg

AS

Do pieczywa pszenno - żytniego, może być stosowany do pieczywa pszennego. Gwarantuje efekt suchego ciasta, dobra stabilność, doskonały miękisz, tradycyjny smak.

Dawkowanie:
pieczywo mieszane 0,4–0,5% pieczywo pszenne 0,6%

Opakowanie:
worki 25 kg

UNIPLUS

Środek do polepszenia wszystkich rodzajów pieczywa - poprawia jakość mąki. Nadaje lepszą objętość, stabilność i przedłuża świeżość.

Dawkowanie:
0,5–2%
Opakowanie:
worki 25 kg

KWAS PSZENICZNY

Wysuszony naturalny rozczyn pszeniczny do wyrobu drobnego pieczywa, chleba pszennego i mieszanego oraz wyrobów drożdżowych.

Dawkowanie:
do 5%
Opakowanie:
worki 25 kg

TOPSAUER

Wysokiej jakości naturalny suchy zakwas do wszystkich rodzajów pieczywa. Nadaje tradycyjny smak i aromat; służy do regulacji ilości kwasu mlekowego w pieczywie z mieszanek maki żytniej.

Dawkowanie:
1% lub
bez kwasu własnego 2,5–5%

Opakowanie:
worki 25 kg

PŁYNNY ZAKWAS

Naturalnie wytworzony płynny zakwas do produkcji wszystkich rodzajów chleba w bezpośrednim i kombinowanym prowadzeniu. Powoduje zahamowanie rozwoju pleśni i bakterii lasecznika.

Dawkowanie:
1–5%
Opakowanie:
kanister 12,5 kg

PROGRESS

Gotowy zakwas do produkcji pieczywa żytniego i mieszanego; poprawia kwasowość ciasta, elastyczność i przedłuża okres świeżości chleba.

Dawkowanie:
1,5–3,5%
Opakowanie:
worki 25 kg

RUGOMALT

Ciemny ekstrakt słodu poprawiający smak i przyciemniający pieczywo. Do wszystkich rodzajów mąk.

Dawkowanie:
do 10g/kg
Opakowanie:
kanister 15 kg

ROGGENA

Naturalnie przyciemniony ekstrakt słodu w postaci sproszkowanej do wszystkich ciemnych chlebów żytnich, mieszanych i ziarnistych. Poprawia smak, zapach oraz przedłuża świeżość pieczywa.

Dawkowanie:
do 30g/kg
Opakowanie:
worki 12,5 kg

SŁÓD EXTRAKT

Ekstrakt słodu z jęczmienia w produkcie gotowym. Do wszystkich gatunków pieczywa, w szczególności drobnego pieczywa pszennego. Niepowtarzalny smak i aromat naturalnego słodu.

Dawkowanie:
1–3%
Opakowanie:
kanister 15 kg
wykonawca: a&r multimedia